3/02/2019

ÜTS(Ürün Takip Sistemi) üzerinden Stok bildirimi

      Tıbbi ürünlerin  ÜTS sistemi üzerinden ürün hareketleri bildirimleri 12 Haziran 2017 itibariyle başlamıştı.
-11.09.2017 tarihi itibariyle optik ürünlerde
-02.07.2018 tarihi itibariyle Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği kapsamındaki tıbbi cihazlarda
-01.10.2018 tarihi itibariyle Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamındaki sınıf III risk düzeyine sahip tıbbi cihazlarda
-01.02.2019 tarihi itibariyle şeker ölçüm çubukları ve insülin kalemi iğne uçları için  tekil takip işlemleri başladı.
diğer tıbbi cihazlar için ise 01.03.2019 tarihi itibariyle tekil takip işlemlerine başlanacaktır duyurusu yapılmıştı. Ancak sistemsel aksaklık nedeniyle 01.03.2019 itibariyle henüz diğer tıbbi ürünlerin tekil takibi başlatılamadı. İlerleyen günlerde aksaklık giderildiği taktirde bu ürünler için tekil takip başlatılacaktır. Yapılacak olan duyuruda, hangi tarih itibariyle bildirimlerin yapılmaya başlanacağı da belirtilecektir.

      Tekil takip süreci bu ürünler de başladığı zaman  ÜTS kullanıcılarına mesaj yoluyla bildirim yapılacaktır. Siz de ÜTS sistemi üzerinden gerek tıbbi cihaz listele sekmesinden gerekse de alınan/verilen bayilikler sekmesinden(takip konfigürasyonu sekmesi üzerinden) ürünlerinizin tekil takibinin başlayıp başlamadığını kontrol edebilirsiniz.

      Tekil takibin başlamasıyla birlikte ilk olarak yapmanız gereken işlem stok bildirimi işlemidir. Üretici/ithalatçı firmalar tekil takibin başlayacağı tarihe kadar üretmiş/ithal etmiş oldukları ürünleri üretim/ithalat bildirimi yoluyla bildirecektir(üretici/ithalatçı firmalar ellerindeki stokları, stok bildirimi yoluyla bildiremezler). Bayiler ise ellerindeki stokları stok bildirimi yoluyla üretici firmalara bildireceklerdir. Burada eğer bayiler Üts´de kayıtlı başka bir firmaya ürün satmışsa, o firmalar da doğrudan üretici firmaya stok bildirimi yapacaklardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İHALE KAPSAMINDA SUNULAN TİCARET SİCİL GAZETELERİ HANGİ BİLGİLERİ İÇERMELİ?(ÖRNEK KİK KARARI)

Ticaret sicil gazetelerinin taşıması gereken hususları örnek Kik kararını baz alarak açıklamaya çalıştım. Aşağıdaki Kik kararına "htt...