5/27/2019

ŞİKAYET DİLEKÇELERİNE KONULAN İHALE KONUSU ALANDA FAALİYET GÖSTERİLDİĞİNE İLİŞKİN BELGE HAKKINDA

Bildiğiniz üzere İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik´in 8. maddesinin 11. fıkrasına göre; "ihale dokümanına yönelik başvurularda, şikayet dilekçesi ekine ihale konusu alanda faaliyet gösterildiğine ilişkin belge eklenmesi zorunludur." hükmü bulunmaktadır.
Sanırım gerek idarelerin gerekse de firmaların aklına hemen bu madde gereğince "oda sicil ve kayıt sureti(faaliyet belgesi)" istendiği gelmektedir. Ancak burada madde özelinde faaliyet belgesi istendiği söylenmemektedir. Bu koşulu sağlamak için firmanın ihale konusu alanda faaliyet verdiğini gösteren ticaret sicil gazetesini de sunabilirsiniz. 2019/UM.II-565 sayılı KİK kararı da bu hususu belirtmektedir.

Şimdi, firmaların İlana ve ön yeterlik veya ihale dökümanına yönelik şikayetlerinde faaliyet belgesi yerine ticaret sicil gazetelerini de verebildiğini söyleyerek, en az 30 tl olan faaliyet belgesi maliyetinden sizi kurtarmış oldum. Artık beni de görürsünüz. :) :) :) ama bilgisizliklerinden dolayı idarelerin illaki faaliyet belgesi isterük diye tutturmasından sorumlu değilim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İHALE KAPSAMINDA SUNULAN TİCARET SİCİL GAZETELERİ HANGİ BİLGİLERİ İÇERMELİ?(ÖRNEK KİK KARARI)

Ticaret sicil gazetelerinin taşıması gereken hususları örnek Kik kararını baz alarak açıklamaya çalıştım. Aşağıdaki Kik kararına "htt...