4/25/2019

Ticaret Sicil Gazetesi Üzerinden Firma Sorgusu

Ticaret Sicil Gazetesi üzerinden Türkiye´deki tüm firmaların sorgusunun yapılabildiğini biliyor muydunuz? Merak ettiğiniz herhangi bir firmanın ortaklarını, yönetimdeki yetkililerini, yaptığı işlerini, sermaye yapısını Ticaret Sicil Gazetesi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bunun için öncelikle buraya  tıklayarak yeni üye kaydı yapmamız gerekiyor.
1

Üyelik ücretsizdir ve kısa sürede herkes yapabilir. Üyelik kayıt ekranında(1 numaralı resim) üye türünü size uygun şekilde seçebilirsiniz. Kırmızı ile işaretli slotların doldurulması gerekiyor. üyelik işlemlerini yaptıktan sonra e-posta/kullanıcı adı, şifre ve güvenlik alanını girerek, giriş yapabilir ve merak ettiğiniz firmaları sorgulayabilirsiniz. Bunun için giriş yaptıktan firmanın kayıtlı olduğu sicil müdürlüğünü(firmanın adresi neredeyse genellikle orayı seçin) ve aradığınız firmanın unvanını girdikten sonra sorgula yapabilirsiniz(2 numaralı resim). Örneğin, Türkiye´nin önde gelen firmalarından olan Turkcell´e bakalım. Google üzerinden baktığımızda 3 numaralı resimde gördüğümüz gibi İstanbul merkezli firma olduğunu görmekteyiz. 4 numaralı resimdeki gibi bilgileri girdiğimizde Turkcell şirketinin tüm bilgilerine ulaşmamız mümkün. Şimdi de adını sosyal medyada sıkça duyduğumuz et restoranlarının sahibi Nusret´e bakalım. Sorgu ekranında 5 numaralı resimdeki bilgileri girdiğimizde sosyal medya fenomeninin şirket bilgilerine ait kayıtları görebilmekteyiz. En güncel kayda bakarsak eğer Nusret firması sermaye artırımına gitmiş. Böylece sizde ihalelerde rakip firmaları araştırabilir ya da merak ettiğiniz firmaların bilgilerini görebilirsiniz.

2


3
4
5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İHALE KAPSAMINDA SUNULAN TİCARET SİCİL GAZETELERİ HANGİ BİLGİLERİ İÇERMELİ?(ÖRNEK KİK KARARI)

Ticaret sicil gazetelerinin taşıması gereken hususları örnek Kik kararını baz alarak açıklamaya çalıştım. Aşağıdaki Kik kararına "htt...