7/08/2019

E-İHALE KAPSAMINDA DOLDURULAN TİCARET SİCİL GAZETESİ BİLGİLERİNDE eksik VAR İSE(MUTLAKA OKUYUN)

Bildiğiniz gibi e-ihale kapsamında yeterlik bilgileri EKAP üzerinden giriliyor. Burada ticaret sicil gazetelerine ilişkin bilgiler de giriliyor. Ancak yine bildiğiniz gibi ticaret sicil gazetelerinde bazen ortakların ve yönetimdeki kişilerin T.C. noları, sicil müdürlükleri tarafından gazetelerde şifreli veriliyor(21********1 gibi). Bu durumda e-ihale için teklif verirken yeterlik bilgileri tablosunda ticaret sicil gazeteleri bölümüne T.C. noları şifreli ise şifreli şekilde yazılacak. T.C. numaralarının tam olduğu belge ise yeterlik bilgileri tablosunun “Diğer belgeler kullanılarak tevsik ediliyorsa bu belgelerin tarih ve sayısı ile düzenleyen gerçek/tüzel kişi” kısmına yazılacaktır. Eğer bunları yapmazsanız teklifiniz geçersiz kabul edilmelidir. Çünkü, ticaret sicil gazeteleri internet üzerinden teyidi yapılabilen bir belgedir ve gazetelerde bulunan T.C. numaraları şifreli ise, T.C. noları başka bir belge üzerinden teyit edilmelidir.
Eğer katıldığınız bir e-ihale varsa, ihaleye katılan diğer firmaların ticaret sicil gazetelerini internet üzerinden kontrol edin. Eğer yaptığınız kontrolde şirketin ortak ve yönetimdeki kişilerinin T.C. noları şifreli ya da hiç yazmıyorsa,verdikleri e-teklifin ticaret sicil gazeteleri bölümüne muhtemelen kafa karışıklığından T.C. no bilgilerini tam yazacak ya da yeterlik bilgileri tablosunun “Diğer belgeler kullanılarak tevsik ediliyorsa bu belgelerin tarih ve sayısı ile düzenleyen gerçek/tüzel kişi” kısmına da yazmayacaktır. Bu durumda teklifinin geçersiz olması gerekmektedir, ancak idarede internet üzerinden teyit yapmayabilir veyahut yapsa da bu bilgileri gösteren belgeleri daha sonra isteyeceğim nasıl olsa deyip dikkat etmeyebilir. Siz her halükarda e-teklif ihalelerinde bu konuyla ilgili şikayetinizi yapın. Kesin söylüyorum faydasını göreceksiniz. 
Başvuru sahibi tarafından yeterlik bilgileri tablosunda şirket ortakları ve yetkililerinin T.C. kimlik numaraları belirtilmiş ise de, söz konusu bilgilerin teyidinin yapılabileceği belge olarak beyan edilen 25.05.2018 tarih ve 9586 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde anılan kişilere ait T.C. kimlik numarası bilgisinin bulunmadığı, dolayısıyla idarece istekli tarafından beyan edilen bilgilerin EKAP veya diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden sorgulandığında teyidinin yapılamadığı, ayrıca yeterlik bilgileri tablosunun “Diğer belgeler kullanılarak tevsik ediliyorsa bu belgelerin tarih ve sayısı il edüzenleyen gerçek/tüzel kişi” bölümünün doldurulmaması nedeniyle söz konusu bilgilerin teyidinin yapılamadığı göz önünde bulundurulduğunda, başvuru sahibinin bu gerekçeyle teklifinin değerlendirme dışı bırakılmasında mevzuata aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır. (2019/UH.I-641)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İHALE KAPSAMINDA SUNULAN TİCARET SİCİL GAZETELERİ HANGİ BİLGİLERİ İÇERMELİ?(ÖRNEK KİK KARARI)

Ticaret sicil gazetelerinin taşıması gereken hususları örnek Kik kararını baz alarak açıklamaya çalıştım. Aşağıdaki Kik kararına "htt...