koşullarını sağlamalıdır. İdare bünyesinde çalıştığım dönemlerde firmaların ihalelere katılmak için hazırladıkları teklif zarflarına 22.1 maddesindeki bilgileri elle yazarak zarfları teslim etmekteydiler. aslında böyle yapmalarına hiç gerek yok. Bu şekilde elle yazarak hataya da davetiye çıkarmış olursunuz. benden size tavsiye; bilgisayarda word dosyası açın ve aşağıdaki resimdeki gibi yapın
ilk 4 satırda firma bilgilerini daha önceden yazmış olun. elinizin altında böyle bir teklif zarfı word dosyası olsun ve her ihale dökümanına bu word dosyasını ekleyin.
Üstteki resimdeki gibi örnek word dosyanız olsun.word dosyasının ilk 4 satırını kendi firmanız için doldurun.
5. satırdaki ihale adı kısmına idari şartnamenin 2.1 maddesindeki a bendinde yazılı olan yeri kopyala yapıştır yapın. elle yazmayın kopyala-yapıştır işlemini yapın.
6. satıra idari şartnamenin 3.1 maddesinin a bendinde yazılı olan kayıt numarasını kopyala-yapıştır yapın
7. satıra idare şartnamenin 3.1. maddesinin d ve e bendindeki bilgileri kopyala-yapıştır yapın.
9. satıra ise idari şartnamenin 1.1.maddesinin b bendindeki bilgileri kopyala-yapıştır yapın.
Siz de gireceğiniz ihaleler için teklif zarfında bulunması gereken bilgileri bu şekilde girip yazıcıdan çıktısını alarak teklif zarfına yapıştırabilirsiniz. kopyala-yapıştır işlemi sayesinde de hata yapmamış olursunuz.
Teklif zarfında olması gereken diğer bir kriter ise teklif zarfının yapıştırılan yerinin kaşelenip imzalanmasıdır. Firmaların sık sık yaptığı hatalardan biri de teklif zarfının neresinin kaşe imza yapılması gerektiği üzerinedir. Kimi firmalar teklif zarfının ön yüzüne gerekli bilgileri kağıt ortamında yazıp kaşe imza yapmakta ve ayrıca zarfın yapıştırılan yerine de kaşe imza işlemi yapmaktalar. Burada sadece zarfın yapıştırılan yerinin kaşelenip imzalanması yeterlidir. Mevzuat bu konuda gayet açıktır.
Ayrıca yeri gelmişken belirtmek gerekir ki 22.1 maddede belirtildiği gibi ihaleye katılmak için gereken belgelerin tek bir teklif zarfının içinde olması gerekmektedir. İncelediğim bazı KİK kararlarında firmaların geçici teminatlarını ya da teklif mektuplarını v.b. ayrı bir teklif zarfının içinde sundukları ve idareler tarafından tekliflerinin değerlendirme dışı bırakıldığı durumlar geçmişte yaşanmıştır. Bu nedenle bu belgelerin tek bir zarf içinde idareye teslimi gerekmektedir.
Yazı dizisinin ilkini burada noktalamış bulunuyorum. Tekrar söylüyorum teklif zarfının üzerinde bulunması gereken idari şartnamenin 22.1. maddesinde istenen bilgileri yukarıda anlattığım gibi yaparsanız hata yapmamış olursunuz. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.
Kıymetli bilgilerinız için çok teşekkür ederım
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilTeklif zarfı bilgilerini Wordde yazın demişsiniz.
Çıktı alıp zarfın ön yüzüne mi yapıştıracağız?
TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSil